Biszkopt na tortownice 24 cm


Niezawodny i najlepszy przepis na domowy biszkopt do tortu. Bez dodatku proszku do pieczenia, nic nie opadający.

Składniki

  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 8 jajek
  • 8 łyżek cukru
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Białka ubić na sztywną pianę, dosypując stopniowo cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijając, dodawać po jednym żółtku. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać, aż składniki się połączą. Piec w 180°C (funkcja góra-dół) do suchego patyczka.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 11

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!