Biszkopt kakaowy


Przepis na puszysty i super wysoki biszkopt kakaowy bez użycia proszku do pieczenia.

Składniki na ciasto (forma o średnicy 21 cm)

  • 5 jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szknki mąki pszennej (typ 450)
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek kakao Puchatek

Przygotowanie

Białka ubijamy na sztywno, następnie małymi partiami dodajemy cukier i miksujemy aż nie będzie grudek. Dalej dodajemy żółtka.

Mąkę i kakao przesiewamy i partiami dodajemy do masy cukrowo jajecznej delikatnie mieszając szpatułką do połączenia składników.

Biszkopt pieczemy w temp. 175 stopni funkcja grzania góra-dół przez około 30 minut (do suchego patyczka).



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 18

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!