Bardzo czekoladowe brownie

5
(2)

Bardzo czekoladowe brownie

Banalne w przygotowaniu i przepyszne ciasto czekoladowe, które zaspokoi chętkę na słodkie.

Składniki

  • 240 g masła
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 240 g cukru pudru
  • 120 g mąki
  • 140 ml wody
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • szczypta soli

Przygotowanie

W garnku zagotować wodę, dodać cukier i cukier waniliowy. Gdy woda się zagotuje, ściągnąć garnek z ognia. Dodać czekoladę i masło. Poczekać, aż składniki się rozpuszczą, wymieszać.
Jajka roztrzepać w misce jak na jajecznicę, dodać mąkę i wymieszać mikserem.
Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewać do jajek czekoladę.
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę czekoladową.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!