Banoffee Pie (ciasto bez pieczenia)


Banoffie pie – bardzo słodki i bardzo smaczny deser, którego przygotowanie nie wymaga dużo czasu.

Składniki

  • 200 g herbatniki maślanych
  • 150 g rozpuszczonego masła
  • 600 g śmietany 30-36% + 2 fixy
  • masa kajmakowa (mała puszka)
  • 3 banany
  • posypka czekoladowa lub tarta czekolada

Przygotowanie

Herbatniki pokruszyć w blenderze, dodać rozpuszczone masło wymieszać i wysyłać na blachę. Równomiernie rozprowadzić i ugnieść szklanką. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po godzinie rozprowadzić na herbatnikach kajmak, na kajmak banany. Ubić śmietanę z fixami i położyć na wierzch (ewentualnie można dodać do śmietany cukier puder ja tego nie zrobiłam żeby nie było za słodko). Posypać czekoladą.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!