Babka łaciata

4.4
(11)

Babka łaciata

Bardzo miękka i puszysta babka łaciata w dwóch kolorach. Prosta i szybka do przygotowania!

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 kostka margaryny (rozpuścić i wystudzić)
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Przygotowanie

Jajka ubić z cukrem na puszysto. Powoli dodawać mąkę z proszkiem, na koniec powoli dolewać margarynę.
Połowę ciasta wylać do formy. Do 2 połowy dodać kakao, wymieszać i wylać na jasne ciasto.
Piec w 190 C przez 60 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 11

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!