Pyszna zupa inspirowana gołąbkami. Zawiera w sobie wszystko to, co najlepsze w gołąbkach.
Składniki:
- mięso mielone (0.5kg)
- cebula (2)
- marchewka (3)
- kapusta włoska (1 mała główka)
- pomidory w puszce (2)
- ryż (100g)
- papryka w proszku
- liście laurowe
- ziele angielskie
- olej
- sól oraz pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso razem z cebulą przesmażyć na oleju, dodać posiekaną kapustę oraz startą marchewkę i smażyć wszystko jeszcze 5 min.
Do garnka wsypać ryż, pomidory i paprykę w proszku. Wymieszać, wlać wodę (ja dodałam wodę z kostką rosołową) zagotować, doprawić solą i pieprzem, dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, następnie gotować wszystko pod przykryciem ok. 30 minut aż kapusta zmięknie, a ryż rozpadnie się, nadając zupie odpowiednią konsystencję.