Deser z owocami – świeżymi lub mrożonymi. Proste, szybkie i pyszne! Idealny gdy najdzie nas ochota na słodkie.
Składniki
- 250 g kremowego sera z wiaderka
- 1 galaretka malinowa
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 galaretka przezroczysta
- maliny
- borówki
- 300 ml śmietany 30%
Przygotowanie
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody i studzimy.
Twaróg sernikowy miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru, a następnie łączymy z ostudzoną galaretką malinową.
Masę przekładamy do 1/3 wysokości pucharka lub szklanki. Odstawiamy do lodówki do stężenia masy.
W tym czasie roztapiamy galaretkę przezroczystą i także ją studzimy.
Ostudzoną tężejącą galaretkę przelewamy na masę sernikową. Wkładamy do niej maliny i ponownie odstawiamy do lodówki.
Po stężeniu przezroczystej galaretki na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną.