Sałatka z selera naciowego jest wyrazista, chrupka i banalnie prosta w przygotowaniu. Koniecznie musisz spróbować.
Składniki
- seler naciowy 8-10 łodyżek
- szynka około 200 g
- kukurydza 1 puszka
- papryka czerwona 1 szt
- jajka na twardo 5 szt
- cebulka ze szczypiorkiem 1 szt
- sos tatarski (np. Winiary) 4 łyżki
- pieprz do smaku
Przygotowanie
Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy w kosteczkę. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w kostkę lub paseczki. Szynkę kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos tatarski, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Przed podaniem schładzamy.