Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym i zapiekane w sosie pomidorowym to smaczne i proste danie obiadowe, które z pewnością zachwyci rodzinę.
Składniki
- muszle makaronowe
- mięso mielone
- pieczarki
- 1 mała cebula
- ser żółty
- passata pomidorowa (lub krojone pomidory z kartonika/puszki)
- zioła prowansalskie
- mielona słodka i ostra papryka
- sól, pieprz
Przygotowanie
Smażę cebulkę, pieczarki i mięso mielone, przyprawiam. Po usmażeniu mieszam wszystko razem z sosem pomidorowym. W miedzy czasie gotuje muszle. Jak już się ugotują wykładam na wysmarowaną sosem pomidorowym blachę i po kolei każdą faszeruje tym farszem wcześniej przygotowanym ale wcześniej na dno posypuje trochę sera żółtego a później sypie go jeszcze na samą górę i wkładam do piekarnika. Piec ok. 15 minut w 180 st.