Sernik gotowany

4.2
(24)

Sernik gotowany na herbatnikach to propozycja na pyszne ciasto bez użycia piekarnika.

Składniki

  • 1 kilogram sera (może być wiaderkowe)
  • 4 jajka
  • kostka masła
  • szklanka cukru
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1/3 szkl. mleka
  • herbatniki

Ta porcja jest na formę 24-26cm.

Przygotowanie

Budynie śmietankowe rozpuszczamy w 1/3 szkl. mleka. Ser wrzucamy do garnka, do jeszcze zimnego dodajemy jajka i mieszamy. Garnek wstawiamy na gaz, ciągle mieszając dajemy masło, następnie cukier i rozpuszczone budynie. Gotujemy ok. 15 min ciągle mieszając. Wylewamy gorący ser na herbatniki i po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 24

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!