Proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia smakiem przypominające batonik Kinder czekolada.
Składniki
- 400 gram białej czekolady
- 450 gram mlecznej
- 300 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 250g tłuszczu kokosowego w kostkach
Przygotowanie
Białą czekoladę łamiemy na kostki, dajemy kokosowy tłuszcz rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem tylko nie tak do końca musi być bardzo gęsta masa.
Formę podłużną do pieczenia smarujemy olejem wykładamy na nią i na boki folie spożywczą. Bierzemy karton i tworzymy z niego dwa owalne kształty owijamy je w folię i wkładamy do formy w celu stworzenia charakterystycznych dołków. Na nie wylewamy białą masę rozprowadzamy równomiernie i wstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Po tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Wyciągamy białą masę z lodówki i wylewamy na nią mleczną czekoladę.
Wstawiamy znowu do lodówki na godzinę czasu. Wyciągamy ciacho z formy obracamy wyciągamy kartony i polewamy resztą rozpuszczonej czekolady i znowu do lodówki na godzinę czasu.