Zupa tajska


Rozgrzewająca i aromatyczna zupa tajska to doskonały przepis na orientalny obiad, który zachwyci domowników.

Składniki:

  • pierś z indyka
  • 3 papryki (żółta, czerwona, zielona)
  • bulion warzywny
  • mleko koksowe (1 szklanka 250 ml)
  • curry, kurkuma, imbir, sól, pieprz, ziele angielskie oraz liść laurowy
  • cienki makaron ryżowy

Sposób przygotowania:

  1. Gotuję bulion warzywny na pietruszce, dwóch marchewkach, selerze, porze, dwóch cebulach i dwóch ząbkach czosnku plus ziele angielskie i liść laurowy.
  2. Kroje w kostkę papryki i dorzucam do bulionu. Gotuje 15 min.
  3. Podsmażana pierś z indyka pokrojoną w kostkę smażę na łyżce oliwy i po podsmażeniu dodaje do wywaru. 2 minuty gotuje razem.
  4. Na koniec dodaje szklankę mleka kokosowego i doprawiam curry, solą, pieprzem oraz kurkumą i imbirem w proszku.
  5. Podaje z ugotowanym makaronem ryżowym.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!