Wilgotne ciasto z dżemem


Wilgotne ciasto z dżemem

Jedno z tych ciast które nigdy się nie nudzi. Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne. Idealne do popołudniowej kawy i nie tylko.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 słoika dżemu lub powideł
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka sody

Przygotowanie

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Wylać na tortownicę o średnicy 25 cm i piec około godziny w 180 stopniach.

Polewa to rozpuszczona czekolada mleczna z dodatkiem śmietanki.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 155

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!