Twarogowe pączki

4.7
(19)

Twarogowe pączki

Pączki twarogowe to pyszny pomysł deser, który przyciągnie do kuchni wszystkich domowników.

Składniki

  • 220 g twarogu
  • 220 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżeczki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 9 g proszku do pieczenia

Przygotowanie

Widelcem w misce wymieszać twaróg, jajka, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia.
Powoli dodawać mąkę. Kiedy będzie już mniej-więcej gęste, wyłożyć na stół i zamieszać masę, będzie wyglądała jak ciasto.
Ciasto przekładam do miski i przykrywam folią, żeby “odpoczęło”. Dzielimy ciasto na 2 porcje, z jednej części robimy pączki, druga pod folią, aby nie schło. Odrywamy ciasto równymi kawałkami, robimy piłeczki i rzucamy do rozgrzanego oleju.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 19

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!