Tarta z malinami

5
(2)

Tarta z malinami

Tarta z malinami to ciasto, które zachwyci każdego. Idealnie kruchy i delikatny spód, pyszny krem i świeżutkie owoce.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 500 g mascarpone
  • maliny

Przygotowanie

Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto, brzegi wylepiamy grubiej.
Nakłuwamy ciasto widelcem. Na surowe ciasto nałożyć mniejszą formę do pieczenia, by je obciążyć (zdjąć w połowie pieczenia). Piec zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy wystygnie, dodawać po łyżce mascarpone ciągle mieszając mikserem. Krem przełożyć na wystudzone ciasto i udekorować malinami. Można jeszcze polać roztopioną gorzką czekoladą. Będzie wyglądało jeszcze bardziej apetycznie. Smacznego.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!