Tarta bez pieczenia z truskawkami


Przepyszna tarta z truskawkami bez pieczenia. Efektowna i prosta w wykonaniu!

Składniki

Ciasteczkowy spód:

  • 220 g herbatników maślanych
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 110 g rozpuszczonego masła
  • 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego

Krem:

  • 330 ml śmietany kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru (lub więcej, jeśli ktoś lubi bardziej słodki krem)

Przygotowanie

Herbatniki zmiel w blenderze na pył. Dodaj cukier, kakao i masło. Dokładnie wymieszaj. Przesyp do wysmarowanej delikatnie masłem formy na tartę. Delikatnie ugniatając spód i brzegi, utwórz bazę tarty. Wstaw do lodówki na czas przygotowywania kremu.

Śmietankę ubij z cukrem, dodaj serek mascarpone. Przygotowany wcześniej spód tarty wyjmij z lodówki i posmaruj dżemem Kolejna warstwa to krem – wyrównaj go na tarcie Na wierzch wyłóż ulubione owoce – u mnie to truskawki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!