Talarki ziemniaczane

Złociste i chrupiące talarki ziemniaczane to świetna alternatywa dla frytek. Idealne na kolację, przekąskę czy wieczorne pogaduchy.

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • olej
  • czerwona papryka w proszku
  • sól

Przygotowanie

Ziemniaki obrać i pokroić w cieniusieńkie plasterki. Ja robiłam nożem ale najlepiej jesli chce się mieć naprawde cieniuśkie chipsy to zrobić to szatkownicą do kapusty lub obieraczką do warzyw. Gotowe talarki wypłukać ze skrobi na sitku. Smażyć partiami jak frytki. Ja sypie solą gruboziarnistą i papryką. Pycha!


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!