Śledź po japońsku


śledź po japońsku

Śledź po japońsku to oryginalny i bardzo smaczny sposób na przekąskę, która świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach.

Składniki

  • 6 płatów śledzi
  • 1 cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 łyżeczką soli
  • 1 łyżeczką cukru
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka oleju
  • majonez
  • pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Cebulę i ogórki kiszone posiekać drobno. Cebulę doprawić 1 łyżeczką soli, 1 łyżeczką cukru, 1 łyżka octu, 1 łyżka oleju. Na talerzu ułożyć cebulę, następnie ogórki. Ugotowane połówki jajek owinąć paskiem śledzia i ułożyć na ogórkach. Jajka posmarować majonezem, posypać pieprzem i natką pietruszki.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!