Śledź na trzy sposoby! W tym miejscu znajdziesz przepisy na śledzia w oleju z orzechami, z cebulką czerwoną i z cytryną.
W pierwszym słoiku mieszczą się wymoczone solone matjasy. Dodałam do nich suszone śliwki, podprażone orzechy włoskie na suchej patelni, cebulkę w piórka, grubo mielony pieprz i koniecznie tymianek.
Słoik drugi również zawiera wymoczone solone matjasy, czerwoną cebulkę, kiszony ogórek, również podprażone na suchej patelni orzechy oraz świeżą czerwoną paprykę. Doprawiłam pieprzem kolorowym.
Trzeci słoik to tak jak wcześniej wymoczone solone matjasy, wyparzona cytryna pokrojona w cienkie plasterki i cebulka w piórka. Dodałam liść laurowy, ziele angielskie, czosnek granulowany, pieprz i majeranek.
Wszystkie trzy zalałam olejem. Zachęcam do wypróbowania.