Sernik z masą krówkową

4
(6)

Sernik z masą krówkową

Puszysty i kremowy sernik z masą krówkową. Bardzo prosty w przygotowaniu!

Składniki

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 6 jajek
  • 1 puszka mleka zagęszczonego (słodzone)
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 opakowanie ciastek (kto jakie lubi)
  • ⅓ kostki masła
  • 1 puszka masy krówkowej

Przygotowanie

Spód
Ciastka kruszymy najdrobniej jak się da, dolewamy do tego rozpuszczone masło i mieszamy.
Wymieszane ciastka wykładamy na okrągłą blaszkę (dobrze ugniatamy).

Masa serowa
Do miski wrzucamy cały ser, 6 jajek, puszkę mleka i 2 budynie.
Całość miksujemy na gładką masę.
Gotową masę serową przekładamy do blaszki na ciasteczka.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 45-50 min. w temperaturze 170 stopni.
Masę krówkową przekładamy do rondelka i delikatnie podgrzewamy.
Letnią masę przekładamy na wystudzone ciasto.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!