Sernik Renaty

4.7
(19)

Lekki i puszysty sernik z wiaderka, który rozpływa się w ustach! Idealny na deser do kawy czy herbaty.

Składniki oraz sposób przygotowania

Ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 żółtka
  • 1/2 kostki margaryny Kasi
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1/4 szklanki cukru kryształu

Wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Masa serowa:

  • 1 kg sera President z wiaderka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 jaja

Masę serową utrzeć dodając składniki w podanej kolejności. Wylać na suchy spód. Piec 50 min. w temp. 150 stopni C. Z pozostałych białek ubić pianę ze szczyptą soli i szklanką cukru kryształu. Pianę wylać na sernik po 50 min. i piec jeszcze 15 min. 



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 19

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!