Lekki i puszysty sernik z wiaderka, który rozpływa się w ustach! Idealny na deser do kawy czy herbaty.
Składniki oraz sposób przygotowania
Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki
- 2 żółtka
- 1/2 kostki margaryny Kasi
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki cukru kryształu
Wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa:
- 1 kg sera President z wiaderka
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 budyń waniliowy
- 1/2 szklanki oleju
- 3 jaja
Masę serową utrzeć dodając składniki w podanej kolejności. Wylać na suchy spód. Piec 50 min. w temp. 150 stopni C. Z pozostałych białek ubić pianę ze szczyptą soli i szklanką cukru kryształu. Pianę wylać na sernik po 50 min. i piec jeszcze 15 min.