Sałatka z tuńczykiem i ryżem


Sałatka z tuńczykiem i ryżem to pyszna i sycąca propozycja na obiad lub kolację.

Składniki:

  • 1,5 woreczka ryżu
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 5-7 ogórków konserwowych
  • 1 czerwona papryka
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie dobrze odcedzić na sitku i pozostawić do ostygnięcia. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć.

Ryż przełożyć do miski, dodać odsączonego tuńczyka, kukurydzę, pokrojonego ogórka, paprykę i majonez. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!