Sałatka z tuńczykiem i jajkiem


Sałatka z tuńczykiem i jajkiem – nieskomplikowana, tania i przede wszystkim smaczna.

Składniki

  • 5 ugotowanych jajek
  • groszek konserwowy
  • puszka tuńczyka
  • kukurydza
  • czerwona cebula
  • kilka ogórków kiszonych
  • ser żółty
  • szczypior

Sos

  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka musztardy
  • sól, pieprz, cukier

Przygotowanie

Oddzielić białka od żółtek. Składniki na sos wymieszać. Groszek, tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę pokroić piórka, ogórka w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce.

Na dno salaterki wyłożyć pokrojone białka, groszek, tuńczyka, kukurydza, czerwona cebula, ogórki kiszone, ser żółty, sos, żółtka, szczypior.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!