Sałatka z prażonymi płatkami migdałowymi


Pyszna i wyjątkowo szybka w przygotowaniu sałatka z brokułami, serem feta i płatkami migdałowymi to świetny pomysł na lunch, obiad lub na kolację.

Składniki

  • 1 większy brokuł
  • ser feta
  • 3 jajka
  • płatki migdałów
  • sos czosnkowy

Przygotowanie

Brokuł gotować w osolonej wodzie przez 5 min. Na durszlak odsączyć wodę i jak ostygnie wyłożyć na półmisek.

Płatki migdałów na odrobinie masła przesmażyć na patelni i posypać brokół.

Następnie przygotować sos czosnkowy – jogurt, śmietana, majonez, czosnek i sól. Według uznania polać pierwszą warstwę, następnie ser feta pokroić na kostkę i rozłożyć jako następna warstwa sałatki.

Jajka ugotowane pokroić na ćwiartki i rozłożyć na ser feta i ponownie polać sosem czosnkowym i posypać płatkami migdałowymi.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 20

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!