Sałatka z makreli


Sałatka z makreli to świetny sposób na szybką przekąskę – doskonale smakuje na świeżutkim pieczywie.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka na twardo
  • kukurydza z puszki (małej)
  • szczypiorek lub cebulka
  • majonez
  • sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wędzoną makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić na małe kawałki. Jajka drobno pokroić. Następnie rozdrobnioną makrelę i pokrojone jaja przełożyć do miseczki, dodać posiekany drobno szczypiorek (lub cebulę), kukurydzę oraz majonez. Wszystko dokładnie razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!