Sałatka z makaronu ryżowego i selera konserwowego


Sałatka z makaronu ryżowego i selera konserwowego

Pyszna i łatwa sałatka z makaronu ryżowego to propozycja idealna na lekki obiad lub kolację.

Składniki

  • 250 g makaronu ryżowego
  • słoik selera konserwowego
  • kilka ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • 5 plastrów szynki
  • 150 g sera żółtego
  • majonez
  • sol i pieprz

Przygotowanie

Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Selera odcedzić i odcisnąć. Pokroić na mniejsze kawałki.

Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Ogórki, szynkę i ser pokroić w kosteczkę.

Składniki przełożyć do miski dodać majonez, sól oraz pieprz do smaku. Wymieszać.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!