Sałatka ryżowa z pieczarkami


Sałatka ryżowa z pieczarkami to pyszna i prosta propozycja na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. To także pomysł na pyszną kolację dla całej rodziny.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
  • 0.5kg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży koperek
  • majonez

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż, pieczarki umyć i zetrzeć na tarce (jako plasterki), czosnek bardzo drobno posiekać, koperek również drobno posiekany. Doprawić solą i pieprzem. Można również majonez wymieszać z jogurtem typu greckiego lub naturalny – jak kto woli.
Smacznego!


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!