Rosół z kaczki

Rosół z kaczki to idealny pomysł na niedzielny obiad. Użycie mięsa z kaczki sprawi, że rosół będzie o wiele delikatniejszy i bardziej aromatyczny niż tradycyjny rosół.

Składniki oraz sposób przygotowania:

  1. Mięso dobrze płuczę pod bieżącą zimną wodą.
  2. Nastawiam mięso, zalewam zimna wodą.
  3. Po około 3h lekkiego pyrkania dodaję ziele angielskie (2-3 ziarenka), listek laurowy, na litr wody jedna cebula dobrze przypalona.
  4. Następnie dodaję warzywa, pietruszkę, marchew, seler, por, czosnek, seler. Pod koniec dodaje pieprz w kulkach, sól, lubczyk.
  5. Rosół ma pyrkać, broń Boże gotować się!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!