Pyszne i łatwe w przygotowaniu kokosowe ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego.
Składniki
- 4 paczki biszkoptów
- woda przegotowana z cytryną i cukrem ostudzona
- 1/2 litra śmietanki kremówki (30%)
- 2 białe czekolady
- 200 gram wiórek kokosowych
- 1/4 część margaryny
Wykonanie
Przygotować blachę i wyłożyć na niej lekko namoczone w wcześniej przygotowanej wodzie z cytryną i cukrem biszkopty.
Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać z margaryną i połamaną czekoladą. Masę odstawić do ostudzenia.
Drugą połowę śmietany ubić. Do ostudzonej masy dodać wiórki kokosowe (200gram) oraz ubitą śmietanę.
Na ułożone i lekko namoczone biszkopty wyłożyć masę tak, aby były pokryte biszkopty.
Znowu układamy biszkopty i wykładamy masę i kolejny ostatni raz układamy biszkopty i wykładamy masę.
Zetrzeć wcześniej zamrożoną mleczną czekoladę i posypać na wierzch. Schować ciasto do lodówki na całą noc i gotowe.