Racuchy z jabłkami

4.8
(6)

Racuchy z jabłkami

Puszyste racuchy z jabłkami, które zrobisz bardzo szybko i prosto. Idealne na kolację.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 2-3 jabłka

Przygotowanie

Żółtka ubić z cukrami na gładką masę. Następnie dodać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia. Następnie wlewać po trochu mleka i mieszać mikserem. Potem dodać starte jabłka lub pokrojone w plasterki. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!