Pyszna babka cytrynowa

4.1
(14)

Puszysta, mięciutka, wilgotna, mocno cytrynowa i nie za słodka babka cytrynowa na święta.

Składniki

  • 4 jajka
  • szklanka mąki pszennej
  • pół szklanki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • szklanka cukru
  • skórka z 2 cytryn + sok z jednej cytryny
  • kostka masła

Przygotowanie

Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem, aż podwoją swoją objętość. Dodajemy mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Następnie dolewamy roztopione i ostudzone masło. Na końcu dodajemy sok z cytryny oraz skórkę, delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-50 min. Dekorujemy lukrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!