Puszysty sernik

Przepis na delikatny, puszysty i aromatyczny sernik z mleka skondensowanego.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 budynie śmietankowe 40g
  • mleko skondensowane słodzone 530g
  • 1kg sera z wiaderka

Przygotowanie:

Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać 2 budynie śmietankowe, mleko skondensowane, ser z wiaderka i to zmiksować na bardzo wolnych obrotach do połączenia składników.

Na konieć dodać ubite białka i delikatnie mieszać trzepaczką aż składniki połączą się.

Nagrzać piekarnik do 180 C. Piec na tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut, a po upływie czasu zmniejszyć temp. do 150 C i piec dalej 40 minut.

Po upieczeniu uchylić delikatnie drzwiczki tak żeby była szpara i tak ma stać do ostygnięcia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 89

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!