Puszyste ciasto z truskawkami

5
(3)

Puszyste ciasto z truskawkami

Delikatne, mięciutkie i przepyszne ciasto z truskawkami. Doskonały wypiek na weekend na deser po obiedzie.

Składniki

  • 4 duże jajka w temp. pokojowej
  • 1 i 1/4 szkl cukru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1 szkl mleka w temp. pokojowej
  • 1 szkl oleju
  • 3 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • truskawki

Przygotowanie

Jajka ucieramy z cukrem aż masa będzie puszysta.
Dodajemy olej, miksujemy, potem mleko, miksujemy.
Na koniec mąka wymieszana z proszkiem, połączyć na najniższych obrotach miksera.
Wylewamy na standardową, prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzch układamy truskawki.
Pieczemy góra-dół w temp. 175 st. 35 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!