Proste ciasteczka budyniowe

4.9
(14)

Proste ciasteczka budyniowe

Przepis na maślane i kruche ciasteczka budyniowe. Wyglądają smakowicie i są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • 250 g mąki
  • 250 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 opakowania budyniu waniliowego

Przygotowanie

Z podanych składników zrobić ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny. Po wyciągnięciu z lodówki formować małe kulki i docisnąć widelcem. Piec w temp. 190° C przez 15 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!