Półkruche rogaliki

4.2
(5)

Półkruche rogaliki

Bardzo proste i niesamowicie smaczne rogaliki z nadzieniem w postaci marmolady.

Składniki

  • 0,5 kg mąki pszennej
  • kostka masła
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • łyżka cukru
  • 1/4 kostki świeżych drożdży
  • 1/4 szkl kwaśnej śmietany
  • szczypta soli

Przygotowanie

Połączyć suche składniki, dodać połączone mokre. Wyrobić do momentu dokładnego połączenia składników.
Do lodówki na godzinę. Podzielić ciasto, rozwałkować, wyciąć trójkąty i zawijać z marmoladą formując rogaliki.
Piec w 180 st. 22-25 min. Posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!