Pankejki

4.8
(5)

Przepis na pankejki, które zawsze wychodzą idealne. Do tego ulubione dodatki i pyszna kolacja gotowa.

Składniki

  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g masła
  • 250 g mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Roztopić masło i odstawić.

W misce rozbełtać jajka z mlekiem.

Dodać suche składniki i dobrze wymieszać.

Do masy dodać roztopione masło i wymieszać. Całość powinna być dość gęsta.

Smażyć placuszki na patelni teflonowej bez dodatku tluszczu, o średnicy około 10 cm.

Placki obrócić na drugą stronę kiedy na wierzchu ciasta pojawia się dziurki.

Podawać z ulubionymi dodatkami.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!