Pancakes – delikatne i puszyste amerykańskie naleśniki

4.6
(16)

domowe pancakes

Pancakes czyli delikatne i puszyste amerykańskie naleśniki, idealne na śniadanie lub podwieczorek.

Składniki

  • 300 g mąki
  • 200 ml maślanki
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

W jednej miseczce mieszam suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie dodaje suche do mokrych i dokładnie wszystko mieszam na gładka masę. Na suchą patelnię wlewam 2 łyżki ciasta i smażę z obu stron na rumiano. Można dodać kawałek masła na wierzch, polać syropem klonowym, posmarować ulubionym dżemem, czekoladą czy też masłem orzechowym.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 16

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!