Naleśniki z nadzieniem serowo-budyniowym


Naleśniki to pyszne danie, które zaspokoi apetyt nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Ciasto:

  • 1,5 szkl mleka
  • 1,5 szkl wody gazowanej
  • 2 szkl mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oleju

*szklanka o pojemności 250 ml.

Jajka ubić trzepaczką z solą, cukrem, dodać wodę, mleko i olej a następnie mąkę i wszystko dokładnie wymieszać tak aby nie było grudek. Odstawić ciasto na 30 min a w tym czasie można zrobić farsz.

Nadzienie serowo-budyniowe:

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 250 g serka mascarpone
  • cukier do smaku
  • 0,5 l mleka
  • rodzynki

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i dodać cukier. Serek mascarpone połączyć z ugotowanym ostudzonym budyniem i cukrem waniliowym Na końcu dodać wcześniej namoczone rodzynki. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz i zwinąć.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!