Przepis na pyszną mleczną czekoladę domowej roboty. Doskonała słodka przekąska na osłodę dnia.
Składniki
- niecała paczka mleka w proszku
- 1 kostka margaryny
- 1/2 szkl. wody
- 1 i 1/2 szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz mleka zagotować, zdjąć z ognia i dodawać stopniowo mleko w proszku, ciągle mieszając najlepiej rózgą do połączenia składników. Wsypać połamane ciastka petitki ok. 8 małych paczuszek. Można też dodać orzechy, rodzynki co kto lubi, jednak uważam że przesyt jest nie wskazany. Masę wylać do keksówki uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, wygładzić dobrze łyżką. Można posypać orzechami, lub jak ja płatkami migdałów, jednak jest to nie konieczne. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!