Makaronowa pizza


Naszła Cię ochota na pizzę, a nie chce Ci się wyrabiać ciasta? Spróbuj pizzy na makaronowym spodzie!

Składniki

  • 250g makaronu penne
  • opakowanie pieczarek (około 300g)
  • 30 deko szynki
  • 1 mała papryka
  • 150g sera cheddar
  • 100 gram przecieru pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • woda 50 ml
  • oregano
  • bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotować w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

Przecier wymieszaj z 50ml zimnej wody, dodaj oregano, sól, zmielony czosnek i pieprz do smaku.

Pokrój pieczarki i czerwoną paprykę, wysmaruj oliwą z oliwek naczynie żaroodporne, wrzuć ugotowany makaron, wlej przygotowany z przecieru pomidorowego sos, posyp serem cheddar, dodaj szynkę, pieczarki i czerwoną paprykę.

Włóż do nagrzanego do 250° piekarnika i piecz około 15 min, otwórz piekarnik i posyp jeszcze garstką sera i piecz jeszcze około 5 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!