Kulki rafaello


Uwielbiacie znane czekoladki rafaello? Dzięki temu przepisowi wykonacie je samodzielnie w domu!

Składniki:

  • 200g masła
  • 250g cukru
  • 250g mleka w proszku
  • 200g wiórków kokosowych
  • 2 wafle tortowe

Sposób przygotowania:

Cukier rozpuścić w 125ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. Wafle zmielić na pył. Do miski wlewamy rozpuszczony cukier, masło w temperaturze pokojowej, wafle, mleko w proszku i połowę wiórków kokosowych. Miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. Wkładamy do lodówki na 30min. Po wyjęciu robimy kulki i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!