Kruche ciasteczka ze skwarkami

4.7
(48)

Kruche ciasteczka ze skwarkami

Ciastka ze skwarek to pyszne niezwykle kruche ciasteczka rodem z czasów PRL.

Składniki

  • 60 dkg mąki
  • 30 dkg skwarek (2 x zmielone przez maszynkę do mięsa)
  • 15-20 dkg cukru
  • 5-6 łyżek śmietany
  • 4 żółtka
  • 2 cukry wanilinowe
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Do miski włożyć przesianą mąkę, skwarki i pozostałe składniki. Wymieszać tylko do połączenia. Przekręcać przez maszynkę do mięsa ze specjalną wkładką. Wykładać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia Piec w 180°C/15-20 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 48

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!