Idealne brownie

5
(2)

Brownie bez gorzkiej czekolady

Brownie to pyszne ciasto czekoladowe, które idealnie sprawdzi się na różne okazje.

Składniki

  • 220 gram masła
  • 4-5 łyżek kakao
  • 2 jajka
  • 100 gram mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 270 gram cukru

Przygotowanie

Jako polewa roztopiona mleczna czekolada w kąpieli wodnej.

Masło roztapiam w rondelku, dodaje kakao, mieszam wszystko i odstawiam do wystudzenia.

Przelewam masę do miski, dodaje jajka, cukier i miksuję. Potem dodaje do tego przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Piekę góra-dół 35-40 minut / 180 stopni. Odstawić do wystudzenia. Nałożyć czekoladę i do lodówki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!