Ta pizza jest naprawdę przepyszna i lekko chrupiąca, a jej przygotowanie jest ekspresowe i wystarczy patelnia i dowolne dodatki.
Składniki
Ciasto
- 2 jajka
- 4 łyżki śmietany 18%
- 9 łyżek mąki
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki oleju (do smażenia)
Przygotowanie
Składniki na ciasto łączymy i mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na patelnię wlewamy olej i gotowe ciasto, rozprowadzamy łyżką cienką warstwę (jeżeli mamy małą patelnię ciasto trzeba podzielić na pół, wtedy wyjdą dwie pizze). Od razu układamy wcześniej przygotowane składniki.
Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu, aż do momentu, kiedy zobaczymy, że ser się roztopił. Kiedy pizza jest gotowa po prostu zsuwamy ją na duży talerz i gotowe do jedzenia.
Ja robię pizzę z takimi dodatkami: szynka, cienko pokrojona cebula, pomidory, ogórki kiszone, papryka, pieczarki, ser mozarella, ser żółty.