Ekspresowa pizza z patelni

4.7
(10)

Ekspresowa pizza z patelni

Ta pizza jest naprawdę przepyszna i lekko chrupiąca, a jej przygotowanie jest ekspresowe i wystarczy patelnia i dowolne dodatki.

Składniki

Ciasto

  • 2 jajka
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 9 łyżek mąki
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki oleju (do smażenia)

Przygotowanie

Składniki na ciasto łączymy i mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na patelnię wlewamy olej i gotowe ciasto, rozprowadzamy łyżką cienką warstwę (jeżeli mamy małą patelnię ciasto trzeba podzielić na pół, wtedy wyjdą dwie pizze). Od razu układamy wcześniej przygotowane składniki.
Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu, aż do momentu, kiedy zobaczymy, że ser się roztopił. Kiedy pizza jest gotowa po prostu zsuwamy ją na duży talerz i gotowe do jedzenia.

Ja robię pizzę z takimi dodatkami: szynka, cienko pokrojona cebula, pomidory, ogórki kiszone, papryka, pieczarki, ser mozarella, ser żółty.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!