Ekspresowa babka cytrynowa

5
(4)

Ekspresowa babka cytrynowa

Delikatna, wilgotna i puszysta babka cytrynowa, która zawsze wychodzi!

Składniki

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • pół kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 cytryny starte

Przygotowanie

Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać razem. Masę przełożyć do formy i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut, do suchego patyczka.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!