Domowe bułeczki


Przepis na miękkie, puszyste, pszenne bułki kajzerki, z chrupiącą skórką.

Składniki

  • 1/2 kg mąki
  • 35g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 ml letniej wody
  • szczypta soli
  • 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Drożdże zalałam ciepłą wodą i dodałam cukier. Do mąki dodałam rozczyn i wlałam olej. Wyrobiłam ciasto. z tego przepisu wyszło 10 bułeczek. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni na blaszkę z papierem ułożyć bułeczki poczekać 10 minut jak wyrosną i piec ok. 10 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!