Ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia

Łatwe i szybkie ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia. Ciasto doskonałe na każdą okazję.

Składniki oraz sposób przygotowania

Spód:

  • 1 paczka ciastek herbatników w czekoladzie
  • 100g rozpuszczonego masła
  • rurki waflowe 2 paczki

Ciasteczka rozgnieść na pył i połączyć z masłem. Wylepić dno tortownicy. Boki obłożyć rurkami i do lodówki.

Biała masa:

  • 250 ml śmietany kremówki 30 lub 36%
  • 2 płaskie łyżki cukru pudru
  • 5 łyżeczek żelatyny (20 g)
  • 4 serki homogenizowane po 150 g

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do przestygnięcia. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Serki wymieszać mikserem i powoli wlać żelatynę. Masę przełożyć na spód tortownicy i dokładnie wyrównać.

Wierzch:

  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

Puszkę brzoskwiń odsączyć. Brzoskwinie zblendować na gładki mus i włożyć do garnka wsypując 2 galaretki brzoskwiniowe. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia galaretki. Następnie ostudzić i gdy zacznie tężeć wylać na masę.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!