Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową

To ciasto bez pieczenia wykonasz w mgnieniu oka. Jest delikatne i słodkie – sprawdzi się na wyjątkową okazję!

Składniki:

  • 4 budynie waniliowe lub śmietankowe (po 2 szt. na każdą warstwę)
  • 2 puszki masy krówkowej
  • 3 duże paczki herbatników
  • śmietana 30%
  • czekolada do starcia na wierzch

Sposób przygotowania:

Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na blachę wykładamy warstwę herbatników na nie budyń, warstwa herbatników, masa krówkowa, herbatniki, budynie, herbatniki, bita śmietana na wierzch ścieramy mleczna czekoladę na grubych oczkach. Wkładamy do lodówki na godzinę.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 13

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!