Ciasto salceson


Przepis na czekoladowe ciasto z jabłkami i orzechami. Nie wymaga wiele pracy, jest szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1,5 szklanki oleju
  • szklanka cukru
  • 6 jajek
  • 3 szklanki maki
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżeczki kakao
  • 10 dkg orzechów włoskich
  • 10 dkg rodzynek
  • 1 kg jabłek

Sposób przygotowania:

Orzechy posiekać, rodzynki i jabłka pokrojone w talarki przygotować w osobnej misce dodając 3 łyżeczki cukru – pół godziny przed przygotowaniem ciasta.

Ciasto:

Olej wymieszać z cukrem, następnie cały czas ubijając dodawać po jednym jajku na koniec dodać wszystkie sypkie składniki. Do przygotowanego ciasta dodać orzechy rodzynki i jabłka wymieszać łyżką.

Ciasto przełożyć do wytłuszczonej formy posypanej bułka tartą. Pieczemy 40-45 minut w 170 st na termoobiegu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!