Ciasto na maślance z owocami i kruszonką


Przepis na ciasto na maślance z owocami i kruszonką. Smacznie, szybko i tanio.

Składniki

CIasto:

  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl. naturalnej maślanki
  • 1/2 szkl. oleju
  • 3 szkl. mąki
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia

Kruszonka:

  • 1/2 kostki zimnego masła lub margaryny
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl. mąki

Przygotowanie

Wszystkie składniki połączyć i zrobić kruszonkę.

Składniki na ciasto razem zmiksować. Wylać ciasto na blaszkę (25×36) wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto ułożyć dowolne owoce (ja dałam brzoskwinie z puszki, gruszki, maliny i borówki). Owoce posypać kruszonką.

Ciasto wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika i piec w temperaturze 180 *C przez 40 min na kartce na 2 poziomie od dołu. Grzałka góra – dół. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i dokładnie wystudzić.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 31

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!